Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
brownie med färskost

Cream Cheese Brownie-paj med Körsbär

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Youssef El Youssoufi
  • Prep Time: PT15M
  • Cook Time: PT35M
  • Total Time: PT50M
  • Yield: 8 bitar 1x
  • Category: Efterrätt
  • Method: Bakning

Description

En läcker brownie-paj med krämig färskostfyllning och saftiga körsbär på toppen, perfekt som dessert eller fika.


Ingredients

Units Scale
  • 150 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • En nypa salt
  • Färskostfyllning:
  • 200 g färskost (rumstempererad)
  • 1 dl florsocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • Topping:
  • 1 burk avrunna körsbär (ca 240 g)
  • 2 msk smält choklad (mörk eller mjölkchoklad)

Instructions

  1. Sätt ugnen på 175 °C. Smörj en pajform, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält choklad och smör över vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugn. Rör slätt.
  3. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda ner choklad-smör-blandningen.
  4. Rör i mjöl, kakao och salt tills smeten är jämn.
  5. Häll browniesmeten i formen och jämna till ytan.
  6. Vispa ihop färskost, florsocker, ägg och vanilj tills slätt. Klicka och bred över browniebotten.
  7. Strö över de avrunna körsbären.
  8. Grädda mitt i ugnen 30–35 minuter, tills pajen är fast men fortfarande lätt dallrande i mitten.
  9. Låt svalna något innan servering. Ringla över smält choklad som dekoration.

Notes

  • Du kan använda frysta körsbär om färska inte finns tillgängliga.
  • För extra syrlighet, blanda körsbären med lite citronsaft före gräddning.